Znanosti točno koliko treba

 

Dragi bivši, sadašnji i budući vježbači, prijatelji Vježbaonice, pozdravljam vas na početku nove sezone.

Kao i svake nove sezone vježbanja i slavlja tijela kroz pokret, i ove sezone možete očekivati neke nove i divne stvari.

Kao što znate, sve što radim i sve što poučavam u vezi tijela zasnovano je na znanosti. Znanosti pokreta, znanosti o tijelu te na puno iskustva, mojega i mojih divnih učitelja.

No, ono što sam davno odlučila je da znanost neću koristiti kako bih nekoga zbunila nego kako bi stvari učinila svima jednostavnijima.

Nećemo vam nikada brojati krvna zrnca, istaživati kako ovaj ili onaj pokret utječe na vaš DNA ili slične stvari kojima znanost ponekad više paralizira napredak i činjenje važnog koraka prema naprijed nego što mu pomaže.

Stoga sam i ovu sezonu odlučila posvetiti znanosti, ali znanosti točno toliko koliko treba.

Znanost treba služiti, biti praktična, jednostavno razumljiva i potpuno primjenjiva. Znanost kakvu predstavljamo u vježbaonici ne treba struju. Nema elektroda, nema uređaja koji pokazuju koliko čega možete prije nego padnete u nesvijest. Naša znanost događa se između vas i nas. I to je sasvim dovoljno.

Najveći benefit ovakvog pristupa i ono što posebno volim kod nas u Vježbaonici je to da se jednom kada dođe, svatko osjeća kao doma već od dijagnostičko sata.

Nema straha od nepripadanja ili da netko neće moći učiniti ovo ili ono ili da neće biti dovoljno dobar… Svi ti strahovi padaju u vodu kada otkrijete našu znanost.

Vježbanje, pokret, kretanje treba biti tu za svakoga. Znanje kako to ispravno raditi da se tijelo od toga osjeća bolje, a ne gore naš je posao, naša strast i naša specijalnost. Veselim se gledati kako sve više vas otkriva ovo na vlastitom primjeru i polako počinje voljeti sebe, svoje tijelo te to svoje poštovanje naspram vlastitog tijela slavi upravo pokretom.

Prema vašim najavama dolazaka, upitima novih vježbača te našoj volji da budemo još bolji, ova sezona će biti daleko najbolja sezona Vježbaonice do sada.

Jako mi je drago da ste dio nje.

Vidimo se u vašem omiljenom vježbalištu!

Puse, Jelena