zadovoljstvo treningom i rezultatima treninga

Piše: Jelena Pešut

Motiviranost za trening je krhka stvar. Vrlo brzo i lako može nestati. Ipak, postoje ljudi koji su izuzetno motivirani za trening i treniranje. Bez problema svaki dan odlaze na trening i odrađuju ga u odličnom ritmu.

Postoje načini na koje možemo povećati motivaciju i želju za treningom i u Vježbaonici ih uključujemo u naše programe i to sa odličnim rezultatima.

Što sve treba ubrojiti u rezultate treninga? Uobičajeno je mišljenje da su rezultati treninga samo skinute kile, nabijena mišićna masa i veći broj ponavljanja određene vježbe. Ovo je samo dio priče na koji se oslanjaju oni koji ne znaju cijelu priču. Rezultat treninga je i to kako se osjećamo prije, za vrijeme i poslije treninga. Pravi trening nam pomaže u boljem i uspješnijem izvršavanju svakodnevnih zadataka. Također, pomaže u tome da se tijekom dana osjećamo potpunije i bolje.  Da se veselimo sljedećem treningu, a ne da mrzimo trenutak kada treba krenuti na trening.  U Vježbaonici smo ovoga svjesni.   Treninzi su oblikovani tako da njima dižemo kondiciju, snagu , izdržljivost, ali i motivaciju. S ponosom gledamo naše vježbače kako sa veseljem dolaze na treninge i kako od nas odlaze puni energije bez trunke stresa i napetosti skupljenih tijekm dana.
Jedan od rezultata treninga je i to sa koliko žara odlazimo na trening, te koliko ga često preskačemo i propuštamo. Kako je navedeno rezultat treninga? Jednostavno, ako ste zadovoljni treningom, načinom na koji vježbate, trenerom, intenzitetom, napretkom i onim osjećajem zadovoljstva nakon treninga, tada ćete jedva čekati vaš sljedeći trening. Nadalje, stručno postavljen trening vam je izazov, kako fizički tako i mentalno, no ne baca vas preko granice da poslije treninga nekoliko dana imate probleme sa upalama mišića. Dobrim treningom smanjujete opasnost od ozlijeda, loš trening izaziva ozlijede.

Slijedeća jako važna komponenta zadovoljstva treningom je pomak koji trening čini u vašem životu. Pomaže li vam trening da uobičajene dnevne aktivnosti radite bolje i učinkovitije? Pomaže li vam trening da svoje pokrete tijekom dana više kontrolirate i izvodite ih pravilnije? Imate li od kada trenirate više energije tijekom dana? Možete li raditi pokrete koje ste prije izbjegavali? To su sve važni elementi zadovoljstva treningom. Ako nemate ovakve rezultate, vidite što možete promijeniti kako bi ih dobili.

Pravi trening za vas je onaj zbog kojeg ćete pomaknuti termin sastanka, onaj za koji se već ujutro veselite njegovom početku.

Ponosni smo na činjenicu da se naši vježbači natprosječno dugo zadržavaju u trenažnom ciklusu i odustaju u izuzetno malom broju. Sa željom i raspoloženi dolaze na treninge. Vide svoje rezultate u svakodnevnom životu, I da! Pomiču sastanke kako bi stigli na trening.

U koliko imate problema sa motivacijom, probajte neke od naših programa. Možda je vaš problem rješiv. Ako je, niste mogli izabrati bolje mjesto za to od Vježbaonice.

Dogovorite svoj termin već danas!