Vježbe za mršavljenje iz zdravijeg kuta

Želite smršaviti?

Možda ne bi bilo loše da prije svega razumijete ovo:

Jedine vježbe koje će vam ikada pomoći pri mršavljenju su vježbe koje ćete redovno raditi. Danas, sutra, za mjesec dana, za godinu, za pet, za dvadeset godina.

Naravno to ne moraju biti iste vježbe, podrazumijeva se da ćete napredovati te da ćete s vremenom promijeniti svoje ciljeve u vježbanju. No, kako smo rekli gore, jedine učinkovite vježbe za mršavljenje su vježbe koje dugoročno i redovno radite.

Napravimo mali test kroz matematiku.

Ako stvarno odlučimo prakticirati vježbe za mršavljenje. Zadamo si zadatak krenuti sa mršavljenjem i cilj nam je raditi vježbe za mršavljenje dva puta tjedno te u svakom treningu potrošiti 500 kalorija. Ako su treninzi preintenzivni ili prenaporni, vježbat ćemo najviše mjesec dana prije nego odustanemo. Dakle, to je ukupno 4000 kalorija. Manje od jednog kilograma masnog tkiva.

No, ako odlučimo svakoga dana biti malo aktivniji te potrošiti 50 do 100 kalorija, što je zapravo jedna lijepa šetnja ili petnaestak minuta laganog treninga, dobit ćemo (prosječno 75 kalorija dnevno) x 365 dana=27375 kalorija. Ovo je približna vrijednost četiri i pol kilograma masnog tkiva koje možete izgubiti samo ako parkirate automobil mrvicu dalje od ureda ili odradite samo pola našega MAT online treninga dnevno.

Zapamtite, ova “matematika” je bez pravog treninga! Samo ako dvije sitnice u danu prilagodite svojim ciljevima. Svaki trening, svako duže pješačenje, planinarenje, plivanje dodaju se na ove rezultate i rasti će gotovo eksponencijalno jer ćete sa više kretanja imati više energije za kretanje te želje da postignete više.

Što učiniti prvo

Mi smo različiti. Nekome je svakodnevna rutina dva sata ozbiljnog treninga dnevno što vjerujem da za vas nije slučaj budući da čitate ovaj tekst, a nekome će na granici izdržljivosti biti šetnja po kvartu.

Dakle, prije nego krenete na vježbe za mršavljenje koje za rezultat imaju povećanu potrošnju kalorija, odredite u kakvoj ste formi i potrudite se pronaći način da saznate kako se vježbe koje radite pravilno izvode.

Za ovo svakako prepručujemo našu dijagnostiku koja će vam pomoći u procjeni trenutnog stanja oko kojeg smo svi previše subjektivni i često ne baš realni.

Ozljeda uslijed nepažnje i neznanja će vas značajno udaljiti od cilja na duže vrijeme stoga se ne isplati riskirati i raditi vježbe koje vidite na youtubeu samo zato što mislite kako će vas one najbolje „iscijediti“.

Kada znate kako pravilno raditi svoje vježbe, isplanirajte si način rada, vježbanja. Što ste u lošijoj formi lakše krenite.

Ako ne pratite ovo pravilo prijeti vam odustajanje, a tada propadaju svi vaši snovi o željenoj figuri i svi rezultati koje ste eventualno do tada postigli.

Mnogi od nas nemaju naviku kretanja i vježbanja stoga neka vam to bude prvi korak do željene forme. Naučite se kretati svakodnevno. Kako smo rekli, nekome će to biti šetnja po kvartu, nekome ozbiljan trening, no kretanje ćete pretvoriti u naviku jedino ako ne uzimate prevelike zalogaje. Nemojte pokušavati otići za vikend na planinarenje iako zadnje dvije godine niste vježbali ni minute.

Lagano povećavajte ritam i dužinu dok ne dođete do forme s kojom možete na siguran način poduzeti sljedeći korak u skidanju kilograma.

Zapamtite!

Skidanje kilograma nije „once in a life time“ zadatak. Formu i kilažu je potrebno održavati, a kretanje je izuzetno važno za sve aspekte našeg života. Socijalni život, seksualni, poslovni, za roditeljstvo i sve ostalo na što možete pomisliti.
Dozvolite si vremena da se naviknete na kretanje. Zavolite to što radite. Birajte aktivnosti koje su vam bliskije i napravite raspored kada ćete vježbati.

Ovakva promjena načina života potaknut će vas da se samim kretanjem osjećate bolje, vaš omiljeni kauč ispred televizora više neće biti toliko zanimljiv, a i manje ćete jesti. Tada dolazi do simptoma koji vi zaista priželjkujete-gubljenja kilograma. Laganog i zdravog.

Dakle, kretanje i viši nivo vlastitog zadovoljstva su razlozi zašto ćete skinuti kilograme. 

Ovaj način promjene načina života učinit će vas sretnijom i zadovoljnijom osobom. Ako nam ne vjerujete, probajte.

Bit ćemo sretni čuti vaša iskustva.

Prehrana je naravno još jedan od izuzetno važnih sastojaka u ovoj priči, no u tome nismo stručnjaci stoga od srca preporučujemo nekoga tko je. https://www.nu3vex.com/

Pozdrav od stručnog tima Vježbaonice!