VJEŽBANJE ZA TRUDNICE U VJEŽBAONICI

Kako je sve krenulo?

Ne znam jesam li vam ikad ispričala kako je nastao online program Active Natal?

Kada sam bila trudna, došao je poziv od drage Lane Mujičić, moje kolegice iz srednjoškolskih klupa da se pridružim timu emsije dmBabyBonus, sadašnje Bebecede na Rtl Kockici. Našla sam se u ulozi kreatorice i voditeljice priloga za vježbanje u trudnoći i poslije trudnoće. Kako sam razmišljala što je meni potrebno u trudnoći a onda i drugim ženama, došla sam do zaključka kako sve ono što sam istraživala o tijelu do tada poput pravilnog poravnanja tijela kroz pokret, vježbe svjesnosti za određeno područje tijela, vježbe disanja i vježbe za zdjelicu savršeno nadopunjavaju i podržavaju trudnoću kroz koju majka prolazi.

Vježbe su nastale iz mog iskustva ali i iskustva svih trudnica koje su prošle kroz Vježbaonicu.

Do tog trenutka se vježbanje za trudnice već poprilično razbuktalo. Moji tadašnji treneri Jan Doležal, Dora Juranko, Roko Buljanović , Anđelina Solin Novaković i Emina Hećimović, samo su još više dodali potvrde da ono što stvaramo kroz grupne vježbe značajno pridonosi pozitivnom osjećaju majke i njenoj pripremi za porod.

A kad je mama sretna i beba je sretna.

Meni poduzetnički duh nije dao mira pa sam u vrijeme Covida kreirala online program Active Natal za vježbanje u trudnoći. Program je prvo nastao kao nastavak vježbanja za sve trudnice koje su tada bile članice Vježbaonice a onda se razvio u samostalnu priču s kojom smo se izdvojili iz mnoštva programa koji su u to vrijeme buknuli na tržištu.

Ono, kad koristiš svoju marketinšku strategiju kako bi stvorio tržišnu prednost. #biznis101

Povratkom u prostor i promoviranjem vježbanja za trudnice ne prestajem dobivati upite za vježbanje u prostoru. Možda zato redovito imam ječmenac. Tko zna koliko sam trudnica naljutila rekavši im da nemam vježbanje u prostoru.

Istina je da nisam imala pravu osobu za rad. Iskustvo me podučilo kako iako želim rasti i širiti svoju priču, ne želim to samo kako bi zadovoljila potrebe tržišta.

Želim raditi s integritetom i nuditi drugima samo ono u što i sama vjerujem.

A onda je došla Ines!

Ines @obla_majkamajci sam upoznala a da nisam ni znala koga sam upoznala. Došla mi je na individualni sat/konzultacije jer je baš prolazila kroz svoj postpartum oporavak. Sjećam se da smo radile u prostoriji za individualne treninge, da je već pala noć i da sam joj pričala o tom nekom dubokom fleksoru kuka koji prvo treba tretirati kako bi postigla promjenu u svom tijelu.

I da si treba dati vrijeme, biti nježna sa sobom i dopustiti si relaksaciju cijelog sustava.

Kasnije mi je Ines rekla kako ju je to u potpunosti oduševilo jer nije do sada dobivala takve smjernice za svoje tijelo i njegov oporavak.

Ines je dalje nastavila pratiti što ja radim pa je tako uz sve druge edukacije za doulu, završila i moju Active Natal edukaciju za vježbanje u trudnoći i poslije nje. Kroz to razdoblje nas smo se dvije povezale i zbližile, upoznale na dubljoj razini i otkrile koliko možemo pričati o različitim temama ali doslovno satima.

Malo po malo iz cijele se priče rodila i ideja za suradnjom. Sada iskusne i mudrije nego prije, dale smo si dovoljno vremena a onda i prostora da se naša priča zakuha, da postane opipljiva i spremna ugledati svjetlo dana.

Vjerujem da ćete prepoznati nježnost i snagu koju vam Ines istovremeno prenosi kroz svoju prisutnost. Blagost koju ima tako vjerno nadopunjava stručnošću koju je godinama gradila kroz svoje i iskustvo drugih trudnica s kojima je radila. Da, biti će to treninzi ali i puno više od toga.

Prostor koji stvaramo kroz satove pokreta obogaćeni su razumijevanjem, podrškom i prisutnošću. Baš onime što je potrebno jednoj trudnici na putu upoznavanja sebe kroz razdoblje trudnoće.

A kako izgledaju ti naši treninzi?

Treninzi te vode kroz tvoje razdoblje trudnoće bez obzira u kojem se tromjesečju trudnoće nalaziš. Grupe su iznimno male pa je naš rad poluindividualan jer se zaista možemo posvetiti svakoj polaznici našeg programa. Uz tebe, u grupi će biti još 4 polaznice a to dopušta trenerici da vas ispravi i usmjeri te modificira vježbu na način koji vam odgovara u tom trenutku.

Cilj samog programa je da se povežete sa sobom kroz pokret. Kroz tijelo ćeš na svijet dovesti svoje dijete i bitno je da znaš što ti i kako ti priča, da znaš osjetiti što se događa u njemu te ga pripremiti za izazove poroda i oporavka. Tijelo će se neminovno mijenjati jer se prilagođava trudnoći. No to ne znači da tu promjenu ne možemo voditi i na taj način ju usmjeriti. Za zdjelicu ćemo raditi vježbe koje pomažu mišićima stražnje strane nogu da postanu mekši u svojoj snazi i gibljivosti. Kada bude potrebno vrijeme da se mišići zdjeličnog dna otpuste kao priprema za porod da se to uistinu i dogodi. Možda osjećaš neke bolove u donjem dijelu leđa ili nisi u mogućnosti udahnuti “punim plućima”, ne brini.

Postoje vježbe s kojima možeš otkloniti taj osjećaj.

Ako možda želiš zadržati formu i osjetiti i dalje snagu u svom tijelu i to je ono što radimo na treninzima. Oni su vrlo maštoviti i kreativni, osjećati ćeš se bolje i vjerovati svom tijelu više a istovremeno raditi na područjima kao što su trup i zdjelica da napraviš najviše što možeš tijekom trudnoće i na taj se način najbolje pripremiš za porod.

Svaki ćete trening zbližiti s tvojim tijelom i onim što osjećaš no učiniti će to i s tvojom trenericom Ines i polaznicama grupe. Podrška koju ćeš dobiti u našem sigurnom prostoru da budeš baš onakva kakva taj dan možeš biti omogućiti će ti da povjeruješ da možeš.

I biti zdrava i biti fit i biti snažna i biti mama.

Prava, pravcata mama!

Dođi i provedi svoje trudničke dane vježbajući zajedno s nama.

Šaljemo ti zagrljaj, Ines i Jelena

Tko je Ines?

Moje ime je Ines, Ineska, Inesica, Nina, seka, mama. Kreativna sam duša. Volim prirodu i svu njenu ljepotu. Volim provoditi vrijeme u šumi, na livadi, u vrtu, uz more i rijeku. Volim crtanje i ručni rad, oblikovanje predmeta, uređivanje prostora i stvari koje me okružuju. Osobito vrijednim smatram rad na unutarnjem biću i bivanje u kontaktu s tijelom. Najvrijednija stvar koja mi se u životu dogodila je majčinstvo. Imam čast biti mama veseloj brbljavoj djevojčici i umiljatom razigranom dječaku. To je najljepša i ujedno najzahtjevnija uloga koju mi je život donio. Ništa se ne može usporediti s transformativnom pokretačkom snagom majčinstva. Volim biti i supruga. Uživam gledati nas kako rastemo zajedno s našom dječicom. Iako sam introvert i volim svoju osamu, želim si život u krugu prijatelja ispunjen glazbom, plesom i smijehom.

Po struci sam grafička dizajnerica i oduvijek sam zaljubljena u lijepo, u kreativni proces i stvaranje. To postajanje majkom i jest. Otkada sam postala majka, moj fokus s papira i ekrana premjestio se na ženu, božanstveno stvorenje prirode i kreaciju samu. Kroz svojih do sada osam godina majčinsva i rad s tijelom i emocijama učim kako vratiti sebi svoju snagu koja nije bila dobrodošla kroz odrastanje. Privlače me svjesni ljudi koji mi prenose načine vraćanja istine i ženske mudrosti koja nam po rođenju pripradaju. U tom procesu spoznajem veličinu žene.

Od 2019. godine sa ženama radim kao doula u pripremi za porod i kao podrška u postpartumu. Na trećoj sam godini osobnog razvoja na IPD Inernational (Integrative Personal Development)/ Educational Training Institute. A od 2021. učim od moje posebne učiteljice Jelene Skender o osvajanju pokreta kao svoje snage i 2023. osposobljavam se za vježbanje s trudnicama i mamama u postpartumu. Ovdje u Vježbaonici pripada mi čast biti u ulozi vaše Active Natal trenerice.

Saznaj odgovore na tvoja najčešća pitanja:

Treninzi se odvijaju svakog utorak i petka u 10:00 h.

Treninzi se odvijaju u prostoru Vježbaonice na adresi Jarun 22.

Treninge vodi Ines doula i certficirana trenerica po Active natal metodi. Više o Ines možeš saznati ovdje.

Grupa počinje s radom 17. 10. 2023. godine.

Naravno, samo nam pošalji upit i mi ćemo ti se javiti povratno na mail sa svim odgovorima koji su ti potrebni.

S vježbanjem se može početi odmah.

I to smo riješili! Treninge koje si propustila možeš nadoknaditi unutar online programa Active Natal kojem imaš pristup dok god ti vrijedi članarina u prostoru Vježbaonice.

Majicu, tajice, čarapice (iako bi bilo super da vježbaš bosa), bočicu s vodom i ručnik. Sve ostalo imamo mi.

Moja investicija

110,00 € u obliku jednomjesečne članarine koja vrijedi od datuma uplate do istog datuma u sljedećem mjesecu i obuhvaća 8 ili 9 dolazaka na jednosatni trening ovisno o mjesecu za koji se članarina plaća.

Napomena: Program Active Natal© nije zamjena za liječnički savjet. On predstavlja specijalno dizajniran program vježbanja u trudnoći kao nadopuna drugim metodama rada. Djeluje samostalno no nikako nije jedini način i savjetujemo vas da ukoliko imate bilo kakvih bolova, kroničnih upala ili akutnih problema da se posavjetujete sa stručnjakom prije uključivanja u program. Također, prije uključivanja u program, molimo da obavijestite svog ginekologa/icu.