VIŠE OD FIZIČKE AKTIVNOSTI

Ako želiš, tvoje vježbanje ti može donijeti jako puno dobrobiti u životu. Ako želiš, saznat ćeš koje su to dobrobiti i na koji se način postižu.

Vježbanje je više od puke fizičke aktivnosti. Ono ti može služiti kao sjajna introspekcija. Može ti reći tko si ti. A to je prvi moćan korak da kreneš prema mjestu na kojem želiš biti. Prvo je potrebno saznati gdje si upravo sada. U kontekstu prostora, u kontekstu uma, u kontekstu fizičkog.

Kada kreneš vježbati, radiš li to zato što moraš ili zato što želiš, misliš da trebaš i odrađuješ trening ili baš želiš pokrenuti tijelo, izazvati ga, ispitati granice.

Kada promatram svoje vježbače, jako brzo mogu prepoznati tko je došao zato što želi, a tko zato što „mora“. Sa zadovoljstvom mogu reći kako je sve više onih koji žele. Jako puno njih smo mi u Vježbaonici „preobratili“ iz onih koji moraju vježbati u one koji žele vježbati. Oni koji moraju, moraju se natjerati na svaki ili gotovo svaki trening. Oni koji žele, oni dolaze sa zadovoljstvom, bez obzira kakav je dan iza njih.

Oni koji žele, kroz vježbanje otkrivaju sebe. Promatraju svoje slabosti, promatraju načine na koje ih pokušavaju izbjeći. Onda to isprave kada mogu, kada ne mogu, izbjegnu i prihvate to. Kad god prihvate, ubrzo nadvladaju tu svoju slabost. Kada se bore protiv nje ili je ne priznaju, ona ih dugo muči i žulja.

Oni koji dolaze na jutarnje termine shvatili su uz pomoć naših trenera kako već na tom treningu mogu zaključiti kakav će im biti dan. Jesu li smireni, fokusirani ili forsiraju. Mi, treneri im pomažemo to prepoznati i vodimo ih da to promijene. Kroz pokret možemo saznati svašta o sebi, no možemo to i promijeniti. Što ako ti netko kaže da će te naučiti da potencijalno loš dan možeš pretvoriti u super uspješan i divan dan? Bi li te to zainteresiralo?

A moguće je.

Iskoristi svoje tijelo za nešto više. Neka ti pomogne mijenjati stvari. Neka ti pokret i vježbanje postanu učinkovit alat za izbor onoga što želiš.

To je ono što mi u Vježbaonici zaista radimo. Neki to zovu samo vježbanjem. Oni jednostavno nisu shvatili poantu.

Pročitajte još: Zašto ne volim trening .