Uvjeti korištenja

Ovi uvjeti korištenja ažurirani su 15. siječnja 2022.

Opći uvjeti korištenja

Ovi uvjeti korištenja (u daljnjem tekstu “uvjeti”) predstavljaju pravni sporazum između Vas i portala vjezbaonica.hr (u daljnjem tekstu “portal”, „web-platforma“, “mi” ili “nas”), te kao takvi uređuju vaša prava korištenja usluga koje su dostupne na web-mjestu vjezbaonica.hr, uključujući i sav softverski kod kojem pristupate putem vašeg osobnog računla ili bilo kojeg elektroničkog uređaja koji ima pristup Internetu.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala vjezbaonica.hr i svih njegovih web-stranica koji pripadaju obrtu za usluge VJEŽBAONICA (vl. Jelena Skender), automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja. Smatra se da su kontinuiranim korištenjem portala vjezbaonica.hr ili bilo kojeg njegovog dijela, korisnici u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.
 
Niti jedan dio portala vjezbaonica.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Opis usluge

Vjezbaonica.hr je edukativna online web-platforma. Korisnici ovoga portala mogu pohađati online tečajeve, participirati u online webinarima (telekonferencijama), bilježiti svoje tjelesne aktivnosti, pregledavati i komentirati aktivnosti drugih korisnika, te primati analize i uvide o svojem fizičkom napretku. Korisnici također mogu preuzimati radne materijale i edukativne sadržaje od svojih instruktora te drugih korisnika, pri čemu je za pojedine sadržaje nužno platiti naknadu.

Autorska prava

Vjezbaonica.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava vjezbaonica.hr portala i podložno je tužbi.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Vjezbaonica.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Registrirani korisnici

Registriranjem na portal vjezbaonica.hr korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku. Svi podaci su privatni (dostupni jedino administratorima portala vjezbaonica.hr) osim slike i nadimka. Na e-mail korišten prilikom registracije korisnik će primati e-mailove tehničke prirode (kao što je obavijest o prijavi na neki od ponuđenih tečaja ili suspenziji računa). Smatra se da je svaki registrirani korisnik prihvatio uvjete korištenja. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Vjezbaonica.hr ne može se držati odgovornim za neovlašteno korištenje korisnikovog korisničkog računa, niti za eventualnu štetu nastalu na taj način.

Vjezbaonica.hr zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnosti korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.

Vjezbaonica.hr ne snosi odgovornost za nastalu štetu ukidanjem korisničkog računa ili/i jedne ili više usluga za koje je korisnik registriran.

Licenca

Portal vjezbaonica.hr svojim korisnicima daje službeno, neisključivo, neprenosivo, opozivo dopuštenje da se služe njegovim uslugama, kao i razumnom količinom kopija njegovih sadržaja, materijala ili programskog koda, ali samo u nekomercijalne i privatne svrhe.

Prilikom korištenja portala vjezbaonica.hr korisnik se obvezuje poštivati sve svoje zakonske obveze. Korisnik se također obvezuje da neće; a) spremati, kopirati, ili modificirati sadržaje koje mu je portal vjezbaonica.hr dao na raspolaganje; b) prikupljati sadržaje s portala u svrhu izrade tuđe ili vlastite baze podataka; c) koristiti bilo kakve automatizirane alate (npr. web scrapere, robote ili spidere) ili bilo kakve ručne alate kako bi nadgledao, pohranjivao, kopirao, modificirao, distribuirao ili preprodavao sadržaje koji su mu dostupni na ovoj web-platformi; d) koristiti materijale s portala vjezbaonica.hr kako bi izradio vlastitu web-stranicu; e) reproducirati, duplicirati, kopirati, prodavati, preprodavati ili zlorabiti usluge portala vjezbaonica.hr u vlastite komercijalne svrhe; f) pokušavati zaobići ili kompromitirati sigurnosne mehanizme zajamčene ovom uslugom; g) koristiti ovaj portal na način koji bi mogao ugroziti njegov integritet, performanse, ili opstojnost; h) pokušavati obrisati, uništiti ili oštetiti materijale koji pripadaju portalu vjezbaonica.hr; i) koristiti lažni ili ukradeni identitet drugog pojedinca kako bi se registrirao na portal.

Korisnički sadržaji

Samo registrirani korisnici imaju mogućnost učitavanja (upload), preuzimanja (download) i korištenja podataka dostupnih na portalu vjezbaonica.hr od strane drugih registriranih korisnika, poslovnih korisnika te službenih zaposlenika portala vjezbaonica.hr.

Korisnik se obavezuje da će na portal učitavati fotografije i sadržaje kojima pripadaju sva njegova prava. Korisnik se obavezuje da neće učitavati sadržaje koje nije sam stvorio, koji nisu njegovo vlasništvo, te koji krše uvjete korištenja portala vjezbaonica.hr.

Komunikacija unutar chat razgovora, foruma, grupa, zajednica, ili drugih javni oblika komunikacije ne smatra se privatnom komunikacijom. Korisnik se obvezuje da će se svjesno i odgovorno služiti svim prethodno navedenim kanalima komunikacije te da će na vlastitu odgovornost s drugim pojedincima dijeliti svoje privatne informacije.

Učitavanjem ili prenošenjem bilo kojeg tipa korisničkog sadržaja koje korisnik pošalje prema portalu vjezbaonica.hr, korisnik portalu vjezbaonica.hr daje puno pravo da: a) reproducira, modificira, izmijeni, objavi, prevede, distribuira, javno objavi te javno prikaže sve učitane korisničke sadržaje, te da ih javno učini dostupnima na način na koji to odgovara portalu vjezbaonica.hr; b) portal vjezbaonica.hr uz učitane materijale objavi i ime korisnika koji je učitao sadržaje, te da ga javno učini dostupnim u skladu s pravilima privatnosti kojih se ovaj portal obvezuje ispoštovati. Korisniku se daje mogućnost da modificira ili ukloni sve sadržaje koje je generirao, učitao i povezao sa svojim korisničkim profilom na portalu vjezbaonica.hr, te mu se također daje pravo da sve svoje sadržaje ukloni putem zatvaranja svog korisničkog računa. Portal vjezbaonica.hr si zadržava pravo da pohrani pojedine korisničke sadržaje na način na koji to ne krši propise definirane u pravilima privatnosti.

Korisnik se obvezuje da na portal vjezbaonica.hr neće objavljivati, prenositi, distribuirati ili diseminirati bilo kakav sadržaj koji je: i) lažan, obmanjujući, nezakonit, opscen, nedostojan, pornografski, uvredljiv, uznemirujući, politički nekorektan, ekstremistički, netolerantan, rasistički, te sadrži elemente govora mržnje; ii) potiče druge korisnike na kriminalne aktivnosti ili ugrožava nacionalnu sigurnost; iii) krši građanska i ljudska prava, uključujući i pravno na privatnost; iv) sadrži koruptirane podatke, ili bilo kakve druge maliciozne ili destruktivne datoteke; v) promovira proizvode ili usluge koji nisu odobreni od stane portala vjezbaonica.hr te njegovih partnera; vi) onesposobljava pojedince ili entitete da se služe uslugama portala vjezbaonica.hr.

Iako portal vjezbaonica.hr nije obvezan nadgledati, pratiti, izmjenjivati ili moderirati korisničke sadržaje, portal zadržava pravo da može ukloniti, pratiti, izmjenjivati ili onesposobiti bilo kakav korisnički sadržaj u bilo kojem trenutku i zbog bilo kojeg razloga bez prethodne najave. Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja, korisnik svjesno potvrđuje da je upoznat s činjenicom da može biti izložen korisničkom sadržaju koji po svojoj prirodi može biti uvredljiv, nedostojan, lažan, ili netočan.

Portal vjezbaonica.hr se oslobađa bilo kakve odgovornosti za sadržaje koje su njegovi korisnici u stanju generirati, kao i za gubitak ili štetu koju ti sadržaji mogu prouzrokovati.

Licencirani sadržaj

Sadržaj dostupan na portalu vjezbaonica.hr, uključujući korisničke sadržaje, kao i plaćene sadržaje, je licenciran od strane portala vjezbaonica.hr. Licencirani sadržaj je zaštićen zakonom o zaštiti intelektualnog vlasništva.

Licencirani sadržaj dostupan na ovome portalu je pružen samo za informativne svrhe. Licencirani sadržaj nije namijenjen da funkcionira kao nadomjestak za profesionalne medicinske usluge, dijagnoze ili liječenja. Korisnika se apelira da uvijek traži pomoć od profesionalnog medicinskog djelatnika ukoliko smatra da pati od određenih medicinskih problema ili želi pospješiti kvalitetu svojeg fizičkog ili mentalnog zdravlja.

Kršenje autorskih prava

Portal vjezbaonica.hr poštuje autorska prava drugih osoba i entiteta, kao i njihovo intelektualno vlasništvo. Ukoliko smatrate da je došlo do kršenja autorskih prava od strane portala vjezbaonica.hr, molimo Vas da to prijavite na e-mail adresu info@vjezbaonica.hr, kako bismo promptno reagirali i ispravili mogući propust.  

Komunikacija s korisnicima i korisničko iskustvo

Korisnik portala vjezbaonica.hr ostvaruje mogućnost komunikacije s drugim članovima i stručnim osobljem portala. Korisnik također svjesno prihvaća činjenicu da svi korisnici portala mogu djelovati neovisno od pravila kojih se pridržava ovaj portal, te da portal nije odgovoran za njihovo ponašanje.

Portal vjezbaonica.hr svojim korisnicima pruža alate pomoću kojih mogu ostvariti komunikaciju licem-u-lice na daljinu, tj. pomoću kojih mogu održavati mrežne sastanke. Portal ne snosi nikakvu odgovornost za moderiranje ili nadgledanje ovakvih sastanaka. Korisnike se apelira da prakticiraju zdrav razum i odgovorno ponašanje prilikom sudjelovanja u ovakvim sastancima.

Korisnik se obvezuje da će snositi sve rizike participiranja u online sastancima, te da neće držati osoblje portala vjezbaonica.hr (njegove vlasnike, administratore, programere, vanjske suradnike i partnere) odgovornima za nanesenu štetu (namjernu ili namjernu) koju je doživio prilikom pohođenja online sastanaka.

Novčane naknade

Portal vjezbaonica.hr je dostupan za korištenje bez ikakve naknade, međutim, pojedini njegovi dijelovi su u potpunosti dostupni korisnu tek kada za njih plati novčanu naknadu.

Pojedini sadržaji na portalu vjezbaonica.hr dostupni su korisniku u zamjenu za novčanu naknadu („plaćeni sadržaji“). Portal vjezbaonica.hr koristi virtualni POS sustav treće strane kako bi autorizirao i obradio online transakcije. Procesuiranje plaćanja putem kreditne ili debitne kartice vrši se u skladu s uvjetima korištenja i pravilima privatnosti treće strane čiji virtualni POS sustav obrađuje korisnikove novčane transakcije prema portal vjezbaonica.hr, kao i u skladu s izdavačem bankovne kartice čiji je vlasnik korisnik. Portal vjezbaonica.hr nije odgovoran za bilo kakve pogreške uzrokovane korištenjem virtualnog POS sustav.

Pristup i modifikacija usluge

Portal vjezbaonica.hr ne pruža opremu za pristup svojim uslugama. Korisnik ima vlastitu odgovornost platiti sve naknade trećim stranama kako bi koristio usluge ovoga portala (npr. platiti naknadu svome pružatelju internetskih ili mobilnih usluga).

Portal zadržava pravo da modificira te ukine, privremeno ili trajno, pristup svim ili pojedinim svojim uslugama bez prethodnog očitovanja. Portal ne snosi nikakvu odgovornost za ukidanje svojih usluga prema svojim korisnicima ili trećim stranama.

Korisnička podrška

Portal vjezbaonica.hr nije odgovoran pružati korisničku podršku svojim korisnicima u vezi korištenja njegovih usluga.

Privatnost

Tijekom različitih oblika interakcije s portalom vjezbaonica.hr (korištenje web-stranica kojih je ovaj portal vlasnik, slanje upita/zahtjeva e-mailom, sudjelovanje u online tečajevima i webinarima, sklapanje pretplatničkog ugovora) prikupljaju se osobni podaci o korisniku portala. Više o pravilima privatnosti korisnik može vidjeti na slijedećoj poveznici: https://vjezbaonica.hr/pravila-privatnosti 

Povratne informacije

Ukoliko korisnik dostavi povratne informacije portal vjezbaonica.hr o njegovim uslugama, korisnik svjesno prihvaća činjenicu da dostavljene informacije nisu povjerljive, te autorizira portal da se služi tim informacijama bez ikakvih restrikcija i novčane obveze prema korisniku. U skladu s time, korisnik portalu daje neekskluzivno, prenosivo, neopozivo i nenaplativo pravo da koristi njegove povratne informacije u bilo koje svrhe.  

Promjene ovih pravila

Portal vjezbaonica.hr pridržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja i Pravila privatnosti, u bilo kojem trenutku, u skladu s ovom odredbom. Ako promijenimo ova Pravila, objavit ćemo izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti i Uvjete korištenja na našim web stranicama i ažurirati datum zadnje izmjene. Ako se ne slažete s izmijenjenim Uvjetima korištenja i Pravilima o zaštiti privatnosti, možete otkazati svoj račun. Ako ne otkažete svoj račun prije datuma kada izmijenjena Pravila o zaštiti privatnosti i Uvjeti korištenja stupaju na snagu, vaš daljnji pristup i korištenje portala bit će podložno revidiranim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Prekid usluge

Korisnik ima pravo prekinuti korištenje usluga portala vjezbaonica.hr tako što ukine i izbriše svoj račun pohranjen na našim serverima. Portal jamči korisniku pravo ukidanja svojeg korisničkog računa. Portal također zadržava pravo suspendirati ili ukinuti korisnikov pristup uslugama portala bilo kada, i iz bilo kojeg razloga. Ako osoblje portala posumnja da korisnik svojim djelovanjem na portal krši Uvjete korištenja, portal vjezbaonica.hr ima pravo pokrenuti legalne akcije protiv korisnike. Prava zajamčena ovim Uvjetima korištenja automatski postaju nevažeća za korisnika ukoliko ih on/ona prekrši. Nakon ukidanja korisničkog računa, korisnik se obvezuje uništiti ili izbrisati sve materijale i/ili dijelove programskog koda koji su mu postali dostupni prilikom korištenja portala. Korisnik se obvezuje ispoštovati pravila propisana ovim Uvjetima korištenja, čak i nakon prekida usluge. Portal vjezbaonica.hr i njegovi partneri nisu odgovorni za bilo kakav osobni gubitak prouzročen ukidanjem korisničkog računa i prekidom usluge.  

Članarina

Korisnik ima pravo pretplatiti se na online usluge portala vjezbaonica.hr. Korisnik može plaćati članarinu na mjesečnoj ili godišnjoj bazi kako bi ostvario neograničen pristup našim „edukativnim sadržajima“. Edukativni sadržaji uključuju online tečajeve, video materijale, kao i pristup online webinarima (telekonferencijama) i drugim digitalnim sadržajima.

Automatizirano plaćanje

Članarina za pristup edukativnim materijalima biti će naplaćena na početku pristup usluzi, kao i svaki mjesec ili godinu nakon toga sve dok korisnik svojevoljno ne ukine svoju članarinu. Mi ćemo automatski naplaćivati vaš račun putem metode za plaćanje koju ste prethodno odabrali. Naplata će se odvijati svaki mjesec na dan kada ste prvi put aktivirali svoju članarinu. Portal vjezbaonica.hr zadržava pravo promijeniti datum plaćanja.

Povrat novca

Sve novčane transakcije ostvarene putem portal vjezbaonica.hr ne mogu se refundirati, niti je portal obvezan nadomjestiti novčana sredstva za koja niste iskoristili u određenom vremenskom periodu. Nakon ukidanja članarine, korisnik će i dalje imati pristup uslugama portala vjezbaonica.hr, ali za onaj vremenski period za koji je izdvojio svoja novčana sredstva.

Otkazivanje članarine

Korisnik ima pravo otkazati svoju članarinu (tj. pristup uslugama) na portal vjezbaonica.hr. Korisnici mogu ukinuti svoju članarinu unutar postavki svojeg korisničkog profila. Ukidanjem članarine, korisnik će izgubiti pravo pristupa svim edukativnim sadržajima po završetku obračunskog perioda za koji je prethodno platio članarinu.

Sadržaj trećih strana

Portal vjezbaonica.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.  

Portal vjezbaonica.hr može slati kupone, ponude i druge specijalne ponude od trećih strana (tzv. „Promocije“) putem svojih e-mail kanala. Portal nije odgovoran za greške, previde ili isteke Promocija. Sve Promocije sastavni su dio usluge ovog portala te su podložne promjenama bez prethodne najave ili kontrole njihove legalnosti ili vjerodostojnosti trgovaca koji ih ustupaju.

Portal vjezbaonica.hr nema nikakvu kontrolu, niti obvezu nadgledati, moderirati ili afirmirati sadržaje trećih strana. Portal također nije odgovoran za točnost podataka ustupljenih od strane trećih strana.

Napuštanjem portala, ovi Uvjeti korištenja prestaju vrijediti. Korisnik se obvezuje služiti sadržajima trećih strana na vlastitu odgovornost.

Portal vjezbaonica.hr može sadržavati oglasi i promocije trećih strana. Svi odnosi koje korisnik portala ostvari s trećim stranama tiču se isključivo pravila i uredbi odnosa između njega i trećih strana, te portal vjezbaonica.hr nije odgovoran za njih.

Izjava o ograničenju odgovornosti

Ova Internet stranica se poslužuje na principu “kakav jest” i “kako je raspoloživ”. Korisnici portala se izričito slažu da koriste Internet stranicu na vlastitu odgovornost i osobni rizik.

Vjezbaonica.hr, njezini vlasnici, suradnici i partneri ne jamče, niti preuzimaju bilo kakav oblik odgovornosti, da su ova Internet stranica, njezini poslužitelji (serveri), e-mailovi poslani od strane društva nezaraženi virusima ili drugim štetnim komponentama. Društvo nije odgovorno za bilo kakve nastale štete bilo kakvog tipa koje su nastale korištenjem ove stranice, uključujući, ali ne i ograničavajući se na, izravne, neizravne, kaznene i kao i sve druge vidove štete.

Portal vjezbaonica.hr nije odgovoran za radnje trećih osoba.

Podaci za kontakt

Za sva pitanja, komentare ili prigovore vezane uz Uvjete korištenja, molimo Vas da nas kontaktirate na:

VJEŽBAONICA obrt za usluge, Vl. Jelena Skender, Jarun 22, 10000 Zagreb, OIB: 13940405254

Kontakt za zaštitu osobnih podataka: info@vjezbaonica.hr