TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH ĆETE ODMAH SADA POŽELJETI DOGOVORITI SVOJ TERMIN MASAŽE

Pitali smo našeg masera Roka da nam iz stručnog kuta kaže zašto se trebamo redovno masirati. Rezultat razgovora s njim je dogovoren termin masaže za nas 🙂

Što je rekao pročitajte u nastavku.

Oslobađanje od destruktivnih posljedica stresa

Naše tijelo nije sposobno samo izbaciti stres iz sebe. Potrebna je vanjska intervencija. Jedna od najboljih opcija je dobra sportska ili opuštajuća masaža.

Odakle nam stres u tijelu?

Za mnoge je stres mentalna kategorija budući da ne znaju što se zapravo u tijelu događa. Ništa na što mislimo, ništa što osjećamo nije odvojeno od tijela te tijelo to također proživljava. Stres na poslu, u prometu, žurba te stres od treninga ako redovito vježbate (da i trening je stres za tijelo, pozitivan i konstrutivan, ali ipak stres), sve se to nakuplja u tijelu. Postoje čak i područja koja su najčešće pogođena našim načinom života, a to su ramena i lumbalni dio. Roko kaže kako se ne sjeća da je itko došao na masažu da ne osjeća manju ili veću napetost i bolnost u ramenima.

Dakle, želite li stress-free život, odmah dogovorite svoj termin masaže na broj telefona 09580046. Treba vam više razloga? Nastavite čitati.

Razbijanje miogeloza

Roko nam je otkrio kako se stres nakupljan duže vrijeme polako pretvara u miogeloze. Miogeloza je mliječna kiselina nakupljena na određenom mjestu u mišiću zahvaljujući doslovno nebrizi za svoje tijelo. One male bolne kvržice koje opet gotovo svi imamo na području ramena, leđa i posebno oko lopatičnih kostiju, to su miogeloze.

Kako masaža razbija miogelozu

Kako smo rekli, miogeloza je nakupina mliječne kiseline koja se nakupila na jednom mjestu usljed nedostatne prokrvljenosti i nedovoljne oksigenacije mjesta na kojem se dogodila. Masažom se fizički tijelo prokrvljuje, a to pomaže hemoglobinu da donese više kisika u određeni dio mišića koji je preopterećen ili zanemaren. Da, dobro ste pročitali. Miogeloza može nastati od nepravilnog korištenja tijela tijekom dana gdje je veliki broj mišića potpuno pasivan, dok je drugi preopterećen (sjedenje u nepravilnom položaju, nepravilan hod, visoke potpetice, ali i uske hlače, suknje, haljine koje uvjetuju način kretanja te naravno nedovoljno kretanja). No može nastati i od napornih treninga zbog čega profesionalni sportaši svakodnevno odlaze na masažu. Ne iz luskuza nego zato što cijene svoje tijelo te mu time pomažu da se oporavi od napora i stresa treninga te se brže vrati u formu i pri tome bude još moćnije. Roko ne preporučuje tako radikalne metode kao što je svakodnevni termin masaže za ljude koji su rekreativci, no, kaže kako bi bilo odlično prvih nekoliko tjedana doći bar jednom tjedno kako bi se nakupljeni problemi popravili, a nakon toga dolaziti zbog održavanja odličnog statusa svaka dva tjedna.

Psihičko opuštanje

Ako ste ikada bili na masaži,  najviše se sjećate dvije stvari. Bolnih mjesta na svom tijelu, Roko je upravo objasnio kako nastaju, ali sjećamo se i onog savršenog, opuštajućeg osjećaja, kao da lebdimo iznad zemlje nakon masaže. Kako smo rekli, tijelo i um su u neraskidivoj vezi i naš um je naravno ovisan o „inputu“ tijela, dakle ako se tijelo osjeća zgrčeno, bolno i zategnuto, mi se psihički osjećamo upravo tako. Tijekom masaže maser radi na tijelu, ali vam zapravo „pegla“ i mentalni dio. Zato se osjećate tako dobro. Bit ćete pozitivniji, bit ćete konstruktivniji, bit ćete učinkovitiji jer ćete si moći dozvoliti djelovati bez grča, možete samo zamisliti koliko je to važno. A kako biste navikli tijelo i um da djeluju učinkovito, moćno i opušteno, potrebno je naviknuti tijelo da se tako osjeća. Zato dođite vježbati s nama te se poslije predajte u ruke naših stručnih, temeljitih i predanih masera.

Prijave i rezervacije napravite na broj telefona 09580046 ili nam se javite.

Sad nam je pao na pamet zgodan eksperiment. Pronađite u uredu u kojem radite dvije najopuštenije, ali učinkovite osobe i pitajte ih idu li na masažu. Garantiramo da će u većini slučajeva odgovor biti potvrdan.