EMINA HEĆIMOVIĆ

Objavljeno: 17. 10. 2017. Podijeli na

Emina Hećimović po struci je diplomirani politolog, ali draža joj je buduća diploma –  ona Kinezioloskog fakulteta u Zagrebu, gdje je trenutno apsolvent na Studijskom centru za izobrazbu trenera, smjer fitnes. Strast prema vježbanju razvila je poprilično slučajno i kasno u svojim tridesetim godinama nakon što je krenula na trening izraelske samoobrane Krav Maga. Nakon toga ništa više nije bilo isto…

Iz vježbačkih voda prešla je u one trenerske vodeći funkcionalni trening za žene, gdje je uz standardne vježbe s vlastitim tijelom koristila prednosti vijače, girje i TRX-a. U želji da bude što bolji i kvalitetniji vježbač i trener, a vođena fitnes prioritetima – disanje, pokret, mobilnost i snaga – educirala se i van sustava formalnog obrazovanja, pa je tako ovlašteni instruktor bodyweight sustava Ground Force Method L1, te StrongFirst Girya L1 za rad sa girjom. Stekla je znanja koja rado koristi i u Vježbaonici. U slobodno vrijeme ju možete naci u teretani kako neprimjereno zauzima tatami za svoje amaterske gimnastičke eksperimente, neobično diše, te štreberski prakticira vježbe snage sa šipkom i girjom.

Treninzi su joj zanimljivi i originalni te se njima trudi pokriti što više elemenata koji su tijelu potrebni. I odlično u tome uspjeva. Vježbaonica je s Eminom dobila na raznolikosti i na razvoju snage koju često poričemo u sebi. Emina je tu da nas na nju podsjeti!

Eminina supermoć je uvijek izvući još malo iz vježbača i učiniti da radimo neke stvari za koje bismo se kladili da ne možemo učiniti. Da, zanimljivo je otkriti što to naše tijelo sve može.