KADA POČETI PRIPREMATI TIJELO ZA PLAŽU

“Dovođenje tijela u red” za plažu nije projekt koji preporučujem. To nas dovodi do oscilacija, vraćanja na stare navike i tijelo koje nam se ne sviđa. Iziskuje muku, trud, a na kraju uvijek slijedi razočaranje.
Umjesto toga stavite brigu o tijelu na listu prioriteta. Nekad će to biti program od dva mjeseca intenzivnog treninga kada za to imate energije i vremena, a ponekad će biti samo nekoliko minuta dnevno, tek toliko da osjetite tijelo. No, ovo su ekstremni primjeri. Osobno preporučujem pristup organiziranog treninga, bilo u grupi ili individualnog (pazite samo na kvalitetu trenera, programa i uvjeta) dva do tri puta tjedno te svakodnevno desetak minuta istezanja ili ciljanih vježbi te boravak u šetnji prirodom bar jednom tjedno. Izgleda da vam za to treba previše vremena, no sve se može kad postoji volja. Umjesto jedne kave tjedno odite prošetati po obližnjem parku, parkirajte automobil 200 metara dalje od ureda, to je na mjesečnoj bazi gotovo 12 km prepješačenih više. (140 km godišnje)!!! Kada počnete na ovaj, pozitivan način brinuti o tijelu, ono će vam vratiti povećanim zadovoljstvom.

-Osjećat ćete se bolje

-Biti još aktivniji

-Smanjiti unos hrane za utjehu

to će pridonijeti svemu što radite… Zatvaramo konstruktivni začarani krug. Vrlo uskoro više nećete moći bez vaših dobrih navika jednako kako sada teško možete bez onih ne baš tako dobrih i konstruktivnih.
Dakle, tijelo za plažu se stvara 365 dana godišnje, malo po malo. Dobra stvar je što tada nemate samo tijelo za plažu nego i tijelo za savršenu haljinu, tijelo za odlazak na svadbu, tijelo za odlazak na 10. 20. ili tko zna koju godišnjicu mature, tijelo koje volite vidjeti ujutro u ogledalu.
U Vježbaonici radimo upravo na taj način. Korak po korak. Svaki vježbač ulazi lagano u vježbanje i napreduje dok ga ne zavoli i ne prihvati kao nešto bez čega dan neće biti tako dobar. Neki odlaze i puno dalje i rade doslovno čudesne transformacije, tome smo često svjedoci ( a i akotvo sudjelujemo), a neki su s druge strane zadovoljni zadržavanjem novostečenog statusa. 


Kojoj grupi vi pripadate?
Ako niste sigurni, javite se, zajedno ćemo otkriti što je najbolje za vas i ono što želite.

Info@vjezbaonica.hr