PRIPREMA ZA SKIJANJE

OK “priprema za skijanje” i nije neki naziv programa, no mi više polažemo na sadržaj nego na naslov.

Dakle, spadate li u one koji vole otići na skijanje, no umjesto gušta i zadovoljstva ne „puštate skiju“ jer se bojite ozljede ili jednostavno ne možete vjerovati vlastitom tijelu? Ne brinite, to je normalno, bez obzira na godine, ako niste stvarno aktivni, skijanje će vam biti izazov.

Kako biste izbjegli ili značajno smanjili mogućnost istegnuća, iščašenja, nagnječenja… i svih ostalih dijagnoza, ove godine smo za vas pripremili program pripreme za skijanje. U cca 45 dana vi ćete:

-napredovati kondicijski

-ojačati mišiće nužne za skijanje

-ovladati pokretima najčešće korištenima u skijanju

-postići viši nivo fleksibilnosti

-naučiti kako skijati cijelim tijelom umjesto samo nogama…

Spojili smo za vas znanja o tijelu i pokretu kojima vladamo u Vježbaonici te iskustvo instruktora skijanja koji zna sve što je potrebno za svakog skijaša. Dobili smo program na kojeg smo izuzetno ponosni. Koji će napraviti revoluciju u rekreativnom skijanju. Ma čak niti ne moramo ići tako daleko. Dovoljno je da vama napravi revoluciju u doživljaju skijanja i uživanja na snijegu.

Kome preporučujemo program

Početnici će imati koristi od programa jer će svladati osnovne pokrete, shvatiti mehaniku pokreta, raditi na ravnoteži i jačanju potrebnih mišića. U školi skijanja napredovat će bar 30% brže od onih koji nisu prošli pripremu za skijanje.  Za početnika ovaj program može značiti razliku između svladavanja skijanja ili razočaranja vlastitim neuspjehom.

Napredni skijaši žele uživati u snijegu i vlastitoj vještini. Za to je potrebna snaga i kondicija, te možda najviše skladan rad tijela kako opterećenje ne bi išlo samo na određeni dio tijela. Jako i skladno tijelo podnosi opterećenje ravnomjerno te značajno smanjuje sile koje ostalima rade pritisak samo na određene dijelove tijela. Pazite na koljena, trebat će vam i poslije skijanja. Također, iskusniji skijaši su često frustrirani nedostatkom kondicije i snage za duže skijanje te boravak na stazi često zamjenjuju boravkom u kafiću pored staze. Ako završite naš program, imate ćete dovoljno snage za puno više skijanja.

Stariji skijaši još uvijek vole skijati, no samopouzdanje je sve manje. Naravno, vaše tijelo ne može pratiti vašu ljubav prema skijanju. Tu možemo učiniti puno. Prođite naš program i skijat ćete kao da ste deset godina mlađi. Sjećate se? Točno tako ćete se ponovno osjećati. Povećanjem snage i agilnosti raste samopouzdanje i smanjuje se strah. Samo zamislite kako bi bilo lijepo ponoviti to još koji put.

Na kraju, svima će prijati vježbanje i pokret, tko zna, možda zavolite fizičku aktivnost ako do sada niste. Vježbaonica to često učini vježbačima.

Detalje o programu pogledajte na linku: https://www.vjezbaonica.hr/programi/priprema-za-skijanje/