PARKOUR ZA KLINCE

Želja nam je za naše najmlađe napraviti nešto posebno, stoga smo odlučili krenuti s nečim izazovnim i zanimljivim da im vježbanje postane navika i ljubav. No, da bi sve bilo sigurno i strukturirano, morali smo angažirati stručnjaka koji će nam u tome pomoći s programom parkour za klince!

Trener Zoran voli klince i obožava parkour, želja mu je da dječje istraživanje i zabavu kroz aktivnost u prvom redu učini što sigurnijim. Osnove parkoura koje će klinci naučiti s nama odlična su podloga za sve ostale organizirane ili individualne sportske aktivnosti. Pitali smo Zorana što izdvaja kao najbitnije kad je u pitanju parkour za klince. Odgovorio nam je pričom koja mu se dogodila ljetos kada je shvatio koliko je osobno dobio time što je vježbao parkour.

Priča trenera Zorana

Dakle, bilo je ljeto, odlučio sam biciklirati po Dalmaciji nekoliko dana. Sve je bilo odlično ali mi se bicikl pokvario te sam ga morao ostaviti na servisu. Nisam htio zbog toga poremetiti raspored koji sam si zadao te sam unajmio bicikl da bih taj dan odradio planiranu rutu. Na jednoj nizbrdici pri dosta velikoj brzini ispred mene je zakočio automobil. Kako bih se zaustavio, naglo sam stisnuo kočnice koje su bile puno jače nego na mom  biciklu na koji sam se navikao te sam od siline kočenja doslovno preletio preko upravljača i otkotrljao se nekoliko metara pored ceste. Ustao sam i napravio nekoliko pokreta da vidim je li sve u redu sa mnom. Ustanovio sam da nisam zadobio niti najmanji udarac ili ogrebotinu. Bio sam svjestan da je za to zaslužan parkour. Tada sam odlučio da ću učiti klince kako da skaču, padaju, prevrću se kako bi bili sigurni od ozljeda kao i ja.

Treba li moje dijete treniranje u dvorani

Raealno, ne treba. I zato ako vaše dijete provodi svaki dan dva do tri sata penjući se na drveće, skačući preko bara i ganjajući se s ekipom po travi, ovi treninzi su mu nepotrebni. Ako pak ovo nije slučaj pa vaše dijete više vremena provodi u statičnim, nemotoričkim aktivnostima, ovim programom ćemo mu pomoći da ovlada skokovima, padovima, kotrljanjima, rolanjima, višenjima i preskocima. Dakle, svemu što je nužno za neometano kretanje i pravilan razvoj tijela koje će ga nositi u sve izazove tijekom cijelog života.

Uzmite u obzir kako su motoričke sposobnosti u direktnoj vezi s kasnijim sposobnostima učenja, čitanja, pisanja i rješavanja matematičkih zadataka.

Dobrobiti parkoura za vaše dijete

Nekompetitivna fizička aktivnost- nema potrebe za skupom opremom, odlascima na turnire, nema straha od gubljenja samopouzdanja usljed poraza

Odlična baza za sve sportove jer uključuje ovladavanje širokom paletom pokreta i sladavanja prepreka bez obzira na vrstu

Jačanje volje, snage i samopouzdanja– poželjeti ovladati novim pokretom je izazov u koji će se vaš klinac zaljubiti. To će ga motivirati na vježbanje i dosljednost, volja je snažnija, samo vježbanje povećava snagu i mogućnosti tijela, a sve to značajno utiče na podizanje samopouzdanja.

Ovo su samo neke od dobrobiti našeg progama parkour za klince s kojim smo započeli u vježbaonici.

Informacije o programu

Treninge vodi trener Zoran, dugogodišnji praktikant parkoura s iskustvom vođenja mlađih dobnih skupina koji je po struci liječnik tako da zna što je zdravo i korisno za vaše dijete.

I naša Emina koja će djeci pomoći otkriti načine na koje se mogu kretati te ih naučiti više o kondicijskoj pripremi na zabavan i lak način.

Kad se treninzi odvijaju

U prijepodnevnim terminima u ponedjeljak i srijedu od 9 do 10 sati,

U poslijepodnevnim terminima utorkom i petkom u 17.00

U poslijepodnevnoj smjeni smo uspjeli napraviti jednu MAT grupu tako da vi možete ostati na svom treningu dok je dijete na parkouru.

Cijena programa parkour za klince je 300 kn mjesečno za dva dolaska tjedno.

U koliko roditelj vježba u Vježbaonici, cijena za dijete je 200 kn mjesečno.

Dobna skupina na koju se odnosi ovaj trening je od 6 do 10 godina starosti za djevojčice i dječake.

Za informacije i rezervacije mjesta u grupi javite se na mail info@vjezbaonica.hr