Osobni trener kao investicija koja ima smisla

Kada ste i koliko novaca investirali u svoje tijelo zadnji put? Ne mislimo na kirurške zahvate 🙂 nego na omogućavanje tome vašem tijelu da radi bolje i može više.

Što za vas znači osobni trener? Kako vam se uopće čini ideja da angažirate jednoga za sebe?

U ovom tekstu ćemo reći ono što je najvažnije znati, te sve dobrobiti i nedostatke angažmana osobnog trenera.

Prvo naravno govorimo o prednostima.

Osobni trener je osoba koja je školovana za kreiranje individualnih treninga (gotovo uvijek tu spadaju i grupni treninzi) i to prema trenutnoj formi, željama i mogućnostima vježbača. Osobni trener će biti uz vas i fokusiran na vas i vaše ciljeve tijekom rada s vama te će sve u vašem terminu biti podređeno vama.

Ovo je zaista velika dobrobit i već samo njome možete dobiti jako puno. Ako ste od onih koji daju više drugima nego sebi, ovo može biti vaša psihološka vježba da konačno počnete davati nešto vrlo bitno samima sebi, podarit ćete si dugoročno zdravlje, bolju fizičku kondiciju, izgled i puno zadovoljstva. Osobni trener će vas svakako u tome podržati.

Dobar osobni trener prepoznat će sve vaše snage i slabosti odmah na početku te će prema tome prilagoditi program rada. Cilj svakog ozbiljnog osobnog trenera je podizati letvicu u radu sa vježbačem dok zajedno ne stignu do željenog cilja, kada je cilj ostvaren, program se nastavlja održavanjem forme dok vježbač ne poželi postići nešto više. Kada se naviknete da vaše tijelo može više, željet ćete još više, a osobni trener će vam pomoći da to lakše i brže postignete i što je najvažnije, na najsigurniji mogući način.

Kad smo kod sigurnosti, osobni trener ima jako važnu ulogu paziti da sve vježbe budu pravilno izvedene, time se mogućnost pogreške i ozljede svodi doslovno na nulu. Ovo je možda i najveći benefit individualnog rada. Trener je fokusiran samo na vas.

Sa trenerom ćete se zbližiti te će vam on ili ona biti od velike pomoći jer će vas znati motivirati čak i kad dan nije tako savršen za trening. Svi mi imamo naše okidače, treneri ih prepoznaju i pomažu nam ostati na visokom nivou.

U koliko vaš trener ne ispunjava sve od ovih uvjeta, onda vjerojatno imate nekoga tko se samo naziva osobnim trenerom.

Idemo sada nešto o nedostacima osobnog trenera.

Osobni trener može biti izvan vašeg financijskog dosega. Ipak, ne preporučujemo da odete kod nekoga tko naplaćuje manje jer to obično govori o kvaliteti trenera. Radije odaberite neki grupni trening u studiju u koji možete imati povjerenja. Svakako toplo preporučujemo Vježbaonicu.

Nema izmotavanja. Ovo je zapravo dobra stvar, no stavit ćemo ju ovdje za sve vas koji vole „uhvatiti krivinu“ na treningu.

Fokus trenera je na vama i samo na vama. Dakle, oboje ste tu da odradite ono što se od vas očekuje. Prihvatite to i iskoristite priliku da date sve od sebe za najbolje moguće rezultate.

Nekvalitetan osobni trener može biti pojava na koju ćete naletjeti. Na ovom linku https://www.vjezbaonica.hr/novosti/znas-li-sto-tvome-tijelu-odgovara/  možete pronaći tekst sa smjernicama koje će vam pomoći prepoznati trenera za sebe.

Kako se osjećate u blizini vašega trenera ili trenerice? Čuli smo za slučajeve gdje je trener vikao i ponižavao vježbača „kako bi izvukao što više“. Nemojte si to dozvoliti.

Takvi treneri ne smiju dobiti drugu priliku jednako kao što neprimjereni vježbači ne trebaju dobiti priliku za nastavak vježbanja na mjestu prema kojem su pokazali nepoštovanje.

Mi smo prije nekog vremena otpustili vježbača koji nam je donosio zaista puno novaca zato što se bez poštovanja obratio trenerici koja ga trenira. Novac je tu manje bitna stvar iako ga svi trebamo zaraditi.

Koliko su nam važni vježbači, još su nam važniji naši treneri za koje želimo kreirati zaista pozitivno i moćno okruženje kako bi sa voljom i ljubavlju radili svoj posao.
Za sada nam to odlično ide i svaki naš trener će biti jako dobra investicija, bilo da vježbate u grupnim ili individualnim programima.

Ako vas je ovo potaknulo da se okušate na našim individualnim treninzima, veselimo vam se.

Kontaktirajte nas na info@vjezbaonica.hr  dogovorite termin sa svojim osobnim trenerom.

Individualno vježbanje ne mora  biti redovno, imamo vježbača koji dođu dva puta mjesečno te dalje vježbaju doma sami radeći vježbe koje je trener preporučio, na treninge dolaze na eventualnu korekciju, praćenje napretka i po sljedeće korake u razvoju i brizi o njihovom tijelu.

Vaš stručni tim Vježbaonice