ODLIČNI NALAZI DOSLJEDNE VJEŽBAČICE

nalazdva nalaz 1

Nalazi naše vježbačice pokazuju značajno popravljanje zdravstvenog stanja zbog vježbanja u Vježbaonici, jer kako je rekla nije koristila niti prakticirala ništa drugo što bi moglo pomoći liječenju. Njena terapija je bila samo vrijedno vježbanje u Vježbaonici.

Kao što možete vidjeti na slikama, vježbačica je 29.07.2012. bila na snimanju gdje joj je dijagnosticirana osteoporoza sa visokim rizikom lomova kostiju. 10.02.2014. ponovila je snimanje i dijagnoza se značajno promijenila. Naime iz osteoporoze i visokog rizika od lomova dijagnoza se promijenila u osteopeniju sa povišenim rizikom loma kostiju.

Na prvoj slici bijela područja su zapravo “rupe” u kostima, na drugoj se lijepo može vidjeti popunjenost. Rupa jednostavno više nema. Ne samo da je zaustavljeno daljnje propadanje kostiju nego se značajno popravilo.

Kao što vjerojatno znate, osteoporoza je bolest koštanog tkiva koju karakterizira gubitak koštane mase, koštana pregradnja i demineralizacija, pri čemu je mikroarhitektura koštanog tkiva teško oštećena, što rezultira povećanjem krhkosti i lomljivosti kostiju.

Osteopenija se pak definira kao smanjena gustoća kostiju uzrokovana gubitkom koštane mase. Za njom obično slijedi osteoporoza. Važno je naglastiti kako se osteopenija ne smatra bolešću za razliku od osteoporoze.

Uskoro ćete moći pročitati članak sa više informacija o najnovijim dosezima znanosti u liječenju i preveniranju ovih stanja odnosno bolesti.

Pozdrav našoj vjernoj vježbačici, veselimo se zajedno s njom njenom ozdravljenju!

Sportski pozdrav!