Naši “mali” vrhunski sportaši

 

U sedam godina od kada je moj san postao stvarnost kroz Vježbaonicu je prošlo mnogo različitih profila vježbača. Od onih koji su došli samo jednom do onih koji su uz mene (i ja uz njih) već sedam godina od kada Vježbaonica postoji.

Sretna sam zbog svih njih. Zbog onih koji su došli na kratko i bar si dali za pravo da pokušaju vježbati do onih koji su već došli u zavidnoj formi te ju u Vježbaonici dodatno izbrusili.

Između ove dvije kategorije smjestila se kategorija vježbača koja je meni ipak najdraža. To su oni koji su došli nespremni, koji nisu vježbali, no koji su mi poklonili povjerenje, a zauzvrat su dobili doslovno drugi (drugačiji) život. Oni kojima je aktivnost već dugo sastavni dio života, koji su otkrili taj dio sebe kročivši u naš prelijepi studio.

Većini njih bio je izazov podići ruku, pravilno disati ili razumjeti što ja to zaboga želim da pomaknu. No željeli su, našli su nekoga tko je znao što radi i krenuli smo u zajedničku avanturu.

Sada su ti ljudi, ti vježbači oni koje nazivam „naši mali vrhunski sportaši“. Ovo „Mali“ ne znači da su klinci ili da ih umanjujem na bilo kojem nivou, naprotiv, to su osobe koje doslovno imaju mogućnost dovesti sebe do vrhunskih sportskih rezultata, samo ako to požele. Većina njih to neće izabrati učiniti, no, važno je da mogu ako požele.

Promatram ih, neke od njih godinama kako se mijenjaju psihički, fizički i energetski. Kako blokade i strahovi vezani za tijelo i život otpadaju, a oni postaju slobodniji, sretniji i ispunjeniji.

Do nedavno sam sa svakim od njih ja prolazila taj put, no s veseljem sada te promjene vidim na vježbačima s kojima osobno nikada nisam radila. Zaista, moj trenerski tim je vrhunski. I možda će čudno zvučati, no na to sam ponosnija nego na svoje uspjehe jer nekako, to sam ja, naravno da to mogu, naravno jer to je ipak moj život… No, oni koje sam podučavala, da su sada na tako visokom nivou, to je ispunjenje još jednog sna.

Poanta ovoga teksta  je poruka. Poruka da sada već mogu odgovorno tvrditi da ćemo vas prepoznati i pomoći vam ostvariti snove koje sanjate i snove koje niste imali pojma da možete sanjati. Učinili smo to već, veselimo se to učiniti s vama.

Jer to je ono što radimo.

Puse, Jelena