Mat grupe – upisi

TRAJANJE: 45min  /  GRUPA: do cca 8 vježbačica/vježbača

Mat trening je trening na strunjačama bez sprava, a uz korištenje različitih rekvizita na svakom satu.

Trening započinje u stojećoj poziciji, zagrijavanjem mišićno-zglobnog sustava te zagrijavanjem kralježnice u tri osi pokretanja. Trening se sastoji od različitih vježbi za snaženje i istezanje mišićnog sustava s naglaskom na pravilno izvođenje pokreta te svjesnost o pravilnoj tjelesnoj posturi.

Vježbe su korektivnog i terapeutskog karaktera s naglaskom na svjesnost aktivacije tjelesne muskulature i poticanje izvođenja pokreta iz najdubljih mišićnih slojeva. Tijekom treninga vježbač vježba u različitim tjelesnim pozicijam (klek, sjed, upor četveronoške, ležaj na trbuhu, ležaj na leđima) vježbajući različite mišićne skupine (trbuh, noge, leđa, stražnjica, ruke) s ciljem probuđivanja međumišićne koordinacije i tretiranja kroz cjeloviti pristup tijelu.

Mat trening provodi se u vremenskom trajanju od 45 minuta. Grupe se sastoje od 8 vježbača uz stručno vodstvo trenera. Trening se preporučuje svim vježbačima bez obzira na prethodno iskustvo u treningu. Kod prisutnog bolnog stanja upućujemo vas na inidividualni pristup.

Leave a Comment