KADA JE NAJBOLJE VRIJEME ZA PRELAZAK S MAT PROGRAMA NA NOVE IZAZOVE

Pitali smo Jelenu kada je najbolje vrijeme za prelazak s MAT programa na druge programe.

Dakle, nekoliko vas je postavilo ovo pitanje pa vjerujemo da vas ima još zainteresiranih za temu. Kada je najbolje vrijeme za prelazak s MAT programa na neki drugi program iz naše ponude.

Evo što je Jelena odgovorila

Prvi preduvjet za izbor novog programa je da vam trener da zeleno svjetlo s obzirom na vaše fizičko stanje. Većina vas već nakon mjesec ili dva vježbanja u MAT programu može bez problema napraviti ovu tranziciju na neki od drugih programa.

Drugi uvjet su naravno vaše želje i ciljevi treninga. Oni koji žele raditi više na svojoj kondiciji i formi, preći će prije na SPINN ili SPIRAL oni kojima je MAT dovoljan izazov ostat će na MAT programu i niti neće razmišljati o prelasku, ova je opcija također sasvim u redu, no iz iskustva mogu reći kako je dobro svakih nekoliko mjeseci otići mjesec dana na drugi program radi razbijanja monotonije, iako je svaki trening drugačiji i originalan. Naše tijelo se navikne na određen ritam i određene pokrete tako da stane s napredovanjem, razbijte to odlaskom na drugi program, te se ako želite nakon nekog vremena vratite. Ne mora odlazak s MAT programa značiti kardio trening i veliku tranziciju. Prebacite se na ET koji će vas ostaviti u sličnom ritmu ali će od tijela tražiti više koordinacije, ravnoteže i međumišićne aktivacije. Pogledajte video!

Raznovrsnost treninga postižemo između ostalog i time što povremeno zamijenimo trenera jer tada dolazi nova energija i drugačiji način rada budući da u Vježbaonici dozvoljavamo trenerima da izraze svoje individualne afinitete. Zato će vam se ponekad dogoditi da vam trening nije „sjeo“. To ne znači da trener radi loše jer kako i sami znate imamo visoke standarde kvalitete, nego da određeni trener radi na nečemu čemu se trenutno vaše tijelo opire. To je uglavnom vrlo dobar znak da vam upravo to treba, zato se potrudite i napredujte na tom planu.

Evo primjera; osoba koja je kruta i nefleksibilna neće baš voljeti trening u kojem je naglasak na istezanju i povećanju fleksibilnosti .Ne znači da je trener loš nego da je to vježbaču izlazak iz zone komfora. Želite li bolje razumjeti izraz „zona komfora“, preporučujem odličan Mirin tekst koji to savršeno objašnjava.

Još jedan razlog da pređete s MAT programa na SPINN je povećani stres, ako spadate među ljude koji se vole „ispucati“. U koliko kad ste pod stresom preferirate mir, onda ostanite na MAT programu.

Na kraju, približava se ljepše vrijeme i manje odjeće. SPINN i SPIRAL će vam sigurno pomoći u tome da izgledate bolje kada krene sunce, a ET će vaše mišiće učiniti lijepima, vretenastima što će podići eleganciju izgleda vašeg tijela.

Dakle, ovo su samo neki od razloga zašto i kada preći. Najbolje ćete savjete dobiti od vaših trenera jer vas osobno poznaju te će vam preporučiti najbolje. Ne ustručavajte ih se pitati. Tu su zbog vas.

Vidimo se i uživajte u najboljim treninzima na svijetu!