Dojmovi sa radionice “Drugačije Valentinovo”

Na Valentinovo smo pripremili prigodnu radionicu vježbanja u paru u kojoj je naglasak bio na poticanju parova na zajedničke poduhvate koliko god oni mali ili veliki bili. Radionicu su vodili Jelena Pešut, trenerica i gazdarica Vježbaonice i Miro Skender, trener osobnog razvoja.

Radionica je počela predavanjem u kojem smo podsjetili koliko je bliskost u odnosu važna, te kako se i zbog čega u vezama udaljavamo. Kada prepoznamo određene obrasce, lakše nam ih je mijenjati. Pogotovo kada uz prepoznavanje onoga što trebamo promijeniti dobijemo i načine kako to napraviti na najbolji i najučinkovitiji način. Nakon toga su uslijedile vježbe u kojima smo svi zajedno uživali iako je bilo i onih zahtjevnijih. Međusobno poticanje partnera je dalo svoje rezultate. Svi su parovi uspješno odradili vježbe i to uz smijeh i zabavu.

Radionicom smo prezadovoljni. Imali smo prilike raditi sa parovima koji razumiju kako je važan rad na odnosu te su zaista htjeli naučiti kako će to raditi još bolje i učinkovitije. Time je svrha radionice u potpunosti ispunjena. Zahvaljujemo polaznicima što su učinili iskorak iz uobičajenih obrazaca i probali nešto novo i drugačije za sebe, partnera i vezu u cjelini.

Pozitivne reakcije polaznika smo dobili odmah, no i nakon nekoliko dana kada su se dojmovi slegli. Svatko je na svoj način doživio radionicu, no svima je jako drago što su si poklonili ovu radionicu.

Muški dio parova koji je dosada smatrao kako je vježbanje u Vježbaonici nešto namijenjeno samo ženama uvjerio se kako su treninzi takvi da će zadovoljiti i muške vježbače, čak i ako se bave nekim drugim vidom sporta. Potvrdu o učinkovitosti treninga smo dobili od polaznika koji su dobili upalu mišića nakon treninga.