ČAROLIJA TRUDNOĆE BY VJEŽBAONICA-ZAGREBAČKI VELESAJAM

Dragi naši, divna vijest!

U sklopu GROWING UP sajma za djecu i roditelje koju organizira Zagrebački velesajam, vaše omiljeno vježbalište organizira čaroliju trudnoće by Vježbaonica!

Pozivamo vas da nam se pridružite na zanimljivim besplatnim radionicama i predavanjima nas, naših prijatelja i partnera te pokupite najbolje za sebe i svoju obitelj.

Raspored događanja

6.9. Petak

10.00 – 14.00 sati
Savjetovanje za vježbanje u trudnoći, oporavak poslije trudnoće, pokazne vježbe te individualno savjetovanje

11.30 – 12.20 sati
VJEŽBANJE ZA TRUDNICE

7.9. Subota

12.00 – 12.50 sati
UPOZNAJ SVOJU PRIMALJU!
Jeste li se ikad pitale što se događa u trenutku kada pokucate na vrata rađaonice? Na ovom će vam predavanju naša primalja Marina opisati što se događa pri dolasku u rađaonicu, kako se odvija prvi susret s doktorom i primaljom, koji je tijek ginekološkog pregleda, što se sve može iščitati s CTG-a, kada je vrijeme za ulazak u rađaonu te koja je uloga primalje u porodu. Ovi trenuci se rodilji mogu olakšati i učiniti najradosnijim životnim događajem.
Marina Prlić, primalja s višegodišnjim iskustvom, majka četvero djece koja će Vam dati odgovore iz profesionalnog i osobnog iskustva

13.00 – 13.50 sati
UPOZNAJ SVOJU NUTRICIONISTICU!
Koje se promjene tijekom trudnoće događaju u tijelu majke i kako to utječe na metabolizam? Koje su energetske i nutritivne potrebe tijekom trudnoće (kalorije, vitamini i minerali)?Što znači pravilna prehrana u trudnoći? Što znači složiti zdravi jednodnevni jelovnik? Na sva ova pitanja dobiti ćete odgovore kroz predavanje naše nutricionistice Vedrane.
Vedrana Dučkić, mag.nutr, voditeljica nutricionističkog savjetovališta Nu3vex, majka dvoje djece te stručna suradnica za razne portale kroz koje educira o pravilnoj prehrani.

14.00 – 14.50 sati
UPOZNAJ SVOJU STRUČNJAKINJU ZA NOŠENJE BEBA!
Ako vas je ikad zanimalo kako i zašto je nošenje djece najbolji način emocionalnog i fizičkog razvoja Vašeg djeteta onda svakako morate doći na ovo predavanje! Iris će vam odgovoriti na pitanja kako nositi novorođenče, zašto je bitno nositi dijete, kako odabrati pravu nosiljku i koje su prednosti nošenja za razvoj djeteta.
Iris Božić, certificirana savjetnica za nošenje.

16.00 – 16.50 sati
UPOZNAJ SVOJU TRENERICU!
Unazad par godina sve više žena vježba tijekom trudnoće i to po preporuci ginekologa/ice ili prema vlastitom nahođenju. I ovo će predavanje svakako doprinijeti svijesti o važnosti vježbanja u trudnoći na kojem će Vam naša Valentina pričati zašto vježbati u trudnoći, tko smije vježbati u trudnoći i kada, kakve veze disanje ima na utjecaj vježbanja u trudnoći i u kolikoj mjeri Vaš stil života, pozitivne afirmacije i relaksacija mogu doprinijeti ljepšoj i ugodnijoj trudnoći.
Valentina Sumpor, bacc.oec. i fitness trenerica, Sana Gravida

17.00 – 17.50 sati
UPOZNAJ SUPERMAMU!
Iz vlastitog iskustva dolaze najbolji savjeti! Ivana će Vam kroz svoje predavanje približiti kako što bolje organizirati jedan dan s četvero djece. Pokazati će vam kako ona izrađuje plan organizacije s djecom te kako se priprema za izlazak iz kuće. Možda se i Vama dogodilo da se svi „unervoze“ a Vi kasnite na važan sastanak. Komunikacija je ključ! Poslušajte kako je Ivani promjena komunikacije pomogla da efikasnije organizira dnevne obveze s djecom i suprugom te kako je zbog toga poboljšala svoj partnerski odnos.
Ivana Herceg Budić, majka četvoro djece rođenih prirodno. Fitness trenerica koja se 5 godina bavi temom oporavka nakon poroda. Vodi grupu “Mame vježbaju” na Facebooku i stranicu Ivana Herceg Budic gdje možete pratiti njen rad.

8.9. Nedjelja

12.00 – 12.50 sati
UPOZNAJ SVOJU DOULU
Dobra priprema je pola obavljenog posla, to i vrapci na grani znaju! Naša doula Sanja će Vam kroz svoje predavanje ispričati kako se kroz trudnoću fizički i psihički pripremiti za porođaj, o čemu sve treba razmišljati prije porođaja, što sve nabaviti i kako dočekati Vaš dan, kako napraviti plan poroda i o čemu voditi računa, što nas sve očekuje u rodilištu i u danima majčinstva.
Sanja Bukač Štritof, doula

13.00 – 13.50 sati
UPOZNAJ SVOJU STRUČNJAKINJU ZA DJEČJE KOLIKE
Umiriti dijete jedna je od prvih briga mladog roditelja. U ovom zanimljivom teoretskom i praktičnom predavanju, Iva će vam objasniti kako umiriti djetetov plač i kolike u prvim mjesecima života, kako prepoznati kada je dijete prestimulirano, kako pravilno umotati dijete, koje položaje za nošenje dijete voli i koje ga smiruje.
Iva Brčić, certificirana edukatorica svjetski renomiranog programa – The Happiest Baby koju je isprobala na svom osmogodišnjem sinu, predsjednica udruge Najsretnija beba Hrvatska, stručna suradnica za razne portale namijenjene roditeljima

14.00 – 14.50 sati
UPOZNAJ SUPER MAMU
U iskrenom razgovoru Adriana će s Vama podijeliti svoje iskustvo dva različita poroda te kako joj je fizička pripremljenost pomogla i da psihički bude spremnija za porod te brži oporavak nakon njega. Kao vlasnica vlastitog posla te majka trojice sinova podijelit će s Vama koliko je organizacija bitna, kako pametno utrošiti svoje vrijeme te kako vrijeme s djecom podijeliti što sadržajnije na zadovoljstvo cijele obitelji.
Adriana Stričević, mag.cin, majka blizanaca Jure i Brune rođenih carskim rezom i Tome rođenog prirodnim putem, vlasnica Trener2go te sutkinja iz gledanog show-a Fittest family

15.00 – 15.50 sati
UPOZNAJ SVOJU TRENERICU
One najveće vidljive promjene događaju se na trbušnom dijelu pa ćete u ovom poučnom predavanju od naše Jelene čuti što se to događa s Vašim trbušnim mišićima tijekom poroda, kako da aktivirate najdublji mišićni sloj koji štiti vaša leđa i pomaže maternici tijekom poroda, što je dijastaza rektusa te kako prevenirati nastajanje nefunkcionalne dijastaze nakon trudnoće.
Jelena Skender, mag.cin, učiteljica pokreta i vlasnica boutique movement studia Vježbaonica, majka Kriste Anastazije te autorica rubrike Vježbaonica u emisiji dm Bebeceda

16.00 – 16.50 sati
UPOZNAJ SVOJU STRUČNJAKINJU ZA DOJENJE
U inspirativnom predavanju naša Blaženka će Vam kroz svoje životno iskustvo ispričati kako je dojenje znanost, ali i vještina koja se uči. Kada ste svom djetetu odlučili pružiti najbolje – dojenje – budite sigurni da ćete s malo strpljenja, uz dobar plan i čvrstu volju povećati šansu za uspješno dojenje. Potrebno je nekoliko jednostavnih i provjerenih savjeta u pravo vrijeme od osoba u koje imate povjerenja da se probijete kroz početne dane.
Blaženka Sumpor, prvostupnica primaljstva i sestrinstva, SanaGravida

Ovo je samo naš “skromni” kutak,

raspored cijelog sajma možete pogledati klikom na link.