NAJBOLJI NAČIN DA RIJEŠITE BOL U LEĐIMA

Bol u leđima je jedna od epidemija današnjice. No postoji rješenje. I ima veze s nama!

Vlasnik stranice healthoutcome.com posvetio je dobar dio svoga vremena kako bi onima koji imaju probleme s fizičkom boli pomogao da nađu najučinkovitiji način oporavka.

Sve je krenulo nakon što je otišao na rutinsku operaciju zbog bolova u donjem dijelu leđa. Iako su doktori obećali da će nekoliko tjedana  nakon operacije moći trčati maraton, trebalo mu je pet godina da može voziti automobil kako treba.

Shvatio je da metoda kojom se krenuo liječiti nije učinkovita.

Na njegovoj su se stranici našli deseci tisuća komentara i ocjena. Konkretno kod bola u donjem dijelu leđa, najučinkovitiji je način oporavka, ali i same prevencije posturalna modifikacija. Zvuči poznato? To je ono što radite kod nas u Vježbaonici. Zato vas ne bole leđa! Dakle, način vježbanja čiji smo pobornici je na ovoj stranici odlično ocijenjen od tisuća ljudi koji su ga probali i time riješili svoje probleme s leđima. Prosječna ocjena je 3.9 dok je za yogu 3.1. Kirurški zahvati su skupili prosječnu ocjenu od 1.7.

Dakle, bez obzira imate li problema s bolom u leđima ili samo shvaćate kako ste u rizičnoj skupini (nedovoljno kretanja, previše sjedenja…) krenite ovim redosljedom:

  1. Pokrenite se odmah. Šetnje posebno po prirodi su prvi korak koji možete napraviti. Možete si automobil parkirati 200 metara dalje nego što to inače činite. Ako stvarno nemate vremena i ovo će učiniti razliku.
  2. Krenite vježbati. Ne možemo vam predložiti bolje mjesto od Vježbaonice jer tu znamo što radimo i kako radimo te znamo prevenirati probleme, a i riješiti ih ako su se već pojavili. Program koji je najadekvatniji za to je definitivno MAT program o kojem možete pročitati više na ovom linku.

Operativni zahvat razmatrajte tek ako ne postoji drugi način, a to se dosta rijetko događa.

Bojite se da ne možete sudjelovati u našim programima? Za to postoji naša dijagnostika. Na njoj ćemo otkriti što je najbolje za vas te ćemo odgovoriti na sva  vaša pitanja i nedoumice, bilo da vas muči bol u leđima ili neki drugi problem, no nemojte pogrešno pomisliti da ne radimo i sa potpuno zdravima. Naprotiv, njima pomažemo da probiju svoja ograničenja i još više uživaju u pokretu i životu.

U koliko niste u mogućnosti priključiti nam se, pratite nas na you tubeu gdje ćete uskoro moći pronaći prijedloge vježbi te vježbe koje možete raditi umjesto opasnih „trbušnjaka“ te ostalih vježbi koje većina radi krivo i time si šteti.