BESPLATNA PREDAVANJA

 

Dragi Vježbaoničari, bilo da nađete osobni interes ili znate nekoga kome će trebati, primite na znanje!

 

U knjižnici Staglišće (onoj najbliže nama) organiziramo seriju besplatnih tematskih predavanja. Radi se o nizu od pet predavanja.

Teme su:

Zašto nas bole leđa (prvo predavanje se odnosi na lumbalni dio, drugo na torakalni dio kralježnice)

Govorit ćemo o tome zašto nam se to uopće događa iz pozicije uma te kako su zapravo razlog za to biološki i podsvjesni mehanizmi koji su nam nekada koristili. Upoznat ćemo problematične kretne strukture te ih zamijeniti novima koje su održive. Na kraju slijedi nekoliko jednostavnih ali jako učinkovitih vježbi. Ne brinite, tijekom predavanja ćemo vam dati razlog da ih radite. Razlog koji nećete moći odbiti J

Kako bezbrižno kroz trudnoću

U prvom dijelu predavanja upoznat ćemo se sa zamkama u koje vrlo lako upadamo te si njima otežavamo ovo stanje koje bi trebalo biti blaženo. Naučit ćemo također kako ih prepoznati te što učiniti s njima. Otkrit ćemo vam najučinkovitiji alat za otkrivanje onoga što vam je potrebno i kako ga primijeniti. Također, slijedi ispravljanje štetnih kretnih obrazaca i učenje novih, te vježbe kojima ćete trudnoću pretvoriti u blaženo stanje kakvo i treba biti.

Zašto dati djeci da se vrte i skaču

Nećete vjerovati, oni to zapravo ne čine kako bi vas iznervirali! Oni to čine jer im je potrebno. Naučite prepoznati kada je to dobro za njih i kako im osigurati okruženje u kojem to mogu raditi bez opasnosti. Tko zna, možda se i vi prisjetite tih dana i poželite se zavrtjeti i skakati s njima. Opet, učenje zdravih i dobrih kretnih obrazaca i vježbe koje možete učiti svoje klince. Čak možda bude i neka igra koju s njima možete igrati ili ih naučiti kako bi im dali bolje temelje za kretanje kroz život.

Pomladite se osmjehom i pokretom (predavanje za umirovljenike)

Na žalost, mislimo kako je starenje normalno te da moramo biti manje funkcionalni i zdravi, da ne možemo biti u dobroj formi čak i u odmaklim godinama. Na sreću, puno naših penzića nas demantira u tome. Naša je namjera pomoći ostalima da učine korak naprijed. Da se ponovno osjete korisni sebi i zajednici te da postanu zadovoljni životom koji imaju. Jedan od najvažnijih segmenata toga je aktivnost. Dat ćemo vam dobar razlog da budete aktivni ponovno!

 

Predavači su

Jelena Skender,  profesorica kineziologije s dugogodišnjim iskustvom u pametnom vježbanju i vlasnica studija Vježbaonica

I

Miroslav Skender, trener osobnog razvoja s iskustvom u dizanju kvalitete života i unošenjem pozitivnih promjena u živote svojih klijenata pa i vlastiti život.

Prvo iz serije predavanja je zakazano za utorak, 4.10 u 18.30 sati. Informacije o ostalim terminima možete dobiti u knjižnici, na našem fejsu, kod nas u Vježbaonici ili upitom na mail info@vjezbaonica.hr

 

Vidimo se!