Za web verzija 2 - 2560x1440px_compressed

Želiš saznati više o Active Natal© programu?

Preuzmi svoj besplatan video webinar klikom na link

Active Natal© program je program vježbanja i podrške ženama tijekom trudnoće. Nastao je kao rezultat 15-godišnjeg iskustva i rada s trudnicama i postnatal klijenticama te vlastitog iskustva trudnoće.

Naše tijelo je stvoreno da se kreće i upravo to kretanje omogućava našem tijelu da njegova čudesna i delikatna kompleksnost savršeno funkcionira.

Stoga, razumijeti kako naše tijelo funkcionira, osvijestiti ga i znati kako ga optimalno koristiti, može nam donijeti puno dobrobiti.

Želja mi je osvijestiti, osnažiti i potaknuti žene tijekom trudnoće da kroz pravilno korištenje tijela i pokreta, prepoznaju i otključaju urođeni balans, mudrost i snagu svog tijela. I zato ovim Active Natal© programom, posvećena sam podržati žene tijekom i nakon trudnoće educirajući ih pokretima koje tijelo prepoznaje, njeguje i osnažuje kako bi trudnoća bila što ljepše razdoblje, porod bezbolniji, a oporavak što brži.

 

Vaša, Jelena Skender

Active Natal© program možeš vježbati online, uživo u prostoru Vježbaonice ili kod nekog od trenera koji se certificirao za program rada po Active Natal© metodi

ACTIVE NATAL© PRINCIPI

PREVENCIJA

Kroz ciljane vježbe disanja i aktivacije trupa i zdjelice utječemo pozitivno na pripremu tijela na sve izazove trudnoće. Edukacija o pravilnom poravnanju tijela smanjuje mogućnost dijastaze rektusa te inkontinencije i prolapsa zdjeličnog dna nakon trudnoće.

 

POMOĆ

Bolna stanja poput sakroilijakalnog sindroma te problema s pubičnom sinfizom česta su tijekom trudnoće, a ciljanim pokretima značajno smanjujemo mogućnost pojave istih ili ih ublažujemo.

PRIPREMA

Tijelo, a pogotovo zdjelica mogu se pripremiti pokretom za opterećenje poroda. Pravilne pozicije tijela tijekom vježbanja mogu omogućiti djetetu pravilno pozicioniranje u maternici i na taj način omogućiti uvjete za vaginalni porod.

PODRŠKA

Active Natal© zajednica i stručnjakinja Jelena Skender tu su u trenutcima kada trebate odgovor, savjet ili usmjerenje. Primiti podršku u ovim izazovnim trenutcima kada se iz dana u dan događaju promjene tijela i uma potreba je svake buduće majke.

KAKO IZGLEDA NAŠ TRENING?

Active Natal© se prilagođava specifičnim stanjima i potrebama trudnica kroz tromjesečja. Kroz edukativan i trenažni materijal radimo na ključnim regijama tijela za buduću majku.

U fokusu su nam trup, zdjelica te torakalni dio. Treninzi su raznovrsni, s korištenjem različitih rekvizita te različitog intenziteta i trajanja.

ISKUSTVA POLAZNIKA ACTIVE NATAL© PROGRAMA

“Stvarno je tako! Puno sam prekopala you tuba zbog svog mjehura i dijastaze i nigdje nisam našla nista ovako, da mi odgovara, da mi se lijepo objasni i na kraju i da osjetim razliku… Sigurnija sam onda i u oporavak nakon poroda kad znam gdje ću moći naći pravu pomoć! Stvarno si divna ❤️”

Vlatka Eck Pušćenik

“Draga Jelena, sad već neko vrijeme vježbam s tobom pa ti šaljem feedback.Grupi Active Natal sam se priključila na preporuku. Iako sam vježbala tijekom cijele trudnoće u centru u koji već dugo idem, i bila u dobroj formi, tražila sam za treće tromjesečje nešto što je baš za trudnice i što je online, s obzirom na pandemiju i zahtjevan životni raspored.

Kako je trbuh rastao, znalo me zaštekati u donjem dijelu leđa što mi je otežavalo kretanje, i imala sam bolove u prednjem dijelu zdjelice uslijed širenja zdjeličnih kostiju. Kad sam počela vježbati u grupi, shvatila sam da trebam korigirati svoju poziciju rebara stalno, ne samo dok vježbam već i tokom stajanja, sjedenja, hodanja i što sam više to osviještavala i primjenjivala, bolovi (točnije “štekanje”) u donjem dijelu leđa je nestalo. Također, primijetila sam da mi odgovaraju treninzi u kojim je naglasak na zdjelici/kukovima jer mi smanjuju napetost u prednjem dijelu zdjelice.

Mislim, i dalje je trbuh tu i sve je veći, pa donji dio leđa pati uslijed dužeg stajanja u kuhinji npr., ili kod spremanja/peglanja, ali treninzi mi daju rasterećenje u fizičkom i psihičkom smislu pa su postali dio moje dnevne rutine. Ako ne stignem odraditi dugi trening, izaberem neki kraći, ili odradim dio, jer mi zaista čini dobro! Hvala ti na tome, nadam se da će sve ovo utjecati i da porod prođe brže i lakše 😊”

 

Ana Gašparović

“Bok! Ja sam 21tt s drugom curom i s Jelenom sam od početka. To mi je baš puno pomoglo da prebrodim neke strahove od treninga zbog dijastaze. U grupi sam nešto kraće 🥰

Imala sam osjećaj da se svaki drugi dan javljam s novim problemom, da se sve urotilo protiv moje želje za vježbanjem 😂

Ali evo, ide odlično za sada. Najbitniji mi je taj osjećaj o kojem ti stalno pričaš da radiš nesto korisno za svoje tijelo s baš svakim pokretom i treningom koliko god trajao i što god uspio napraviti… I super mi je svaki trening koji odradim jer bude barem jedna vježba u kojoj pokrenem neki dio koji nisam nikada 🤗

Osjećam se definitivno bolje, a vjerujem da je onda i stanje s hernijom i dijastazom super 👍💪

Katarina Mustapić